Najjači i najkvalitetniji proizvođač svih vrsta folije u svijetu – Agripolyane

Colić – trade u ponudi ima sve vrste folija za pokrivanje plastenika i tunela, kao i mulch foliju za pokrivanje tla. Najbolji dokaz kvalitete je činjenica da ponajbolji svjetski proizvođači plastenika koriste Polyane foliju kao tvorničku pri isporuci novih objekata. U suradnji s tvrtkom Polyane iz godine u godinu pratimo karakteristike plasteničkih i mulch folija i na taj način dolazimo do saznanja o najboljim tipovima folija za naše uvjete.

Kod kupnje folija za plastenike morate uzeti u obzir niz faktora. Za povećanje optimalnih uvjeta za rast i razvoj usjeva u obzir se trebaju uzeti debljina folije, propusnost količine svjetla te  mogučnost zadržavanja topline.  Također jedan od važnih faktora je garancija trajnosti folije ovisno o količini UV stabilizatora u sastavu. Debljina folije bitno utječe na čvrstoću folije kao i na trajnost, što znači da se uglavnom preporučaju deblje folije.  U Colić tradeu nudimo folije od 180 i 200 mikrona.

Propusnost količine svjetlosti je bitna za rast biljaka. Prozirna folija omogućava maksimalnu svjetlost za niske usjeve i time se povećava prinos. Agripolyanovo iskustvo u proizvodnji te kvaliteta opreme i izbor sirovina čine njihove folije najboljim u ovom području. Propusnost količine svjetla na našim folijama je preko 90%.

 

Razlika između izravnog svjetla i difuznog svjetla

EVA ili termalni minerali osiguravaju našim folijama visoku toplinsku učinkovitost. Gubitak topline iz plastenika u zrak time je smanjen. Tijekom dana sunčeve zrake (kratki IR) ulaze u plastenik i zagrijavaju unutarnji zrak i tlo. Tijekom noći, plastenik postaje hladniji, a toplina koja se nalazila u tlu ispušta se putem dugih IR. Termanlni film blokira izlazak tih zraka i povećava temperaturu zraka tijekom noći.

Termalni filmovi nude sljedeće prednosti:

 Zaštita od mraza i nisih temperatura,
 regulacija noćnih temperatura,
 povećanje prinosa,
 bolja kvaliteta usjeva

Sve folije koje nudi Colić trade imaju toplinsku učinkovitost odnosno termički efekt >80%.

Termički efekt

Francuska tvrtka koja je konstruirala foliju – prvi naziv tvrtke je bio “Cellophane” (čit. “Celofan”). Danas najjači i najkvalitetniji proizvođač svih vrsta folije u svijetu, pa tako i one koja se koristi u poljoprivredi.

Preporuka:

Ovisno o vašim potrebama Colić trade vam za kontinentalni dio Hrvatske preporuča upotrebu tzv. bezbojne folije koje propuštaju izravno svijetlo što je bitno za ranu i kasnu proizvodnju.  U obalnom dijelu Hrvatske najčešće se koriste difuzne folije koje raspršuju svjetlost čime se smanjuju ožegotine od sunca, temperature unutar plastenika, a imaju bolji termo efekt po zimi kao i bolji efekt sjenila po ljeti kod tih folija smjer postavljanja plastenika nije bitan.

 

Mi u svojoj ponudi nudimo četvorogodišnje folije različitih širina, a dužine mjerimo po želji kupca. U ponudi su slijedeće širine: od 2,5 m, 6.5 m, 7,25 m, 8 m, 8.8 m, 10 m, 10.5 m, 11.2 m, 12.5 m, 14 m i 15 metara.

 

 

Polyane 4TT – bezbojna folija
Karakteristike:
Troslojna folija, bezbojna, sadrži polimere protiv prašine i nečistoća te joj je garancija 4 godine.

Debljina:  200 μm
Boja: Bezbojna
Rezistentnost na pesticide Srednja
Toplinska učinkovitost (termički efekt) >80
Propusnost svjetla 90%
Dodatak:  protiv prašine

 

Diamant Diffusant – difuzna folija

Karakteristike:

Ova folija ima troslojni film, termička, bezbojna – difuzna. Sadrži polimere protiv prašine i super čvrstoće. Diamant linija sadrži zadnju tehnologiju UV stabilizatora, osigurava neograničenu otpornost na sumpor. Garancija je 4 godine i može se proizvesti do 12,5 m širine.

  

 

Debljina:  180 μm
Boja: Difuzna
Rezistentnost na pesticide Vrlo visoka
Toplinska učinkovitost (termički efekt) >80
Propusnost svjetla 91%
Difuznost 60%
Dodatak: protiv prašine

Jako durablina

 

 

Polyagri AG – antiorošavajuća folija

Karakteristike: 

Kondenzacija na foliji ima značajan utjecaj na usjev:
Smanjenje svjetlosnog prijenosa refleksijom svjetlosti kroz kapljice,
Opekline na biljci uzrokovane staklenim efektom,
Osjetljivost nekih usjeva na kapljice koje padaju.

Anti-orošavajuća folija uklanja kapljice formiranjem sloja vode koja se ispušta strujanjem uz unutrašnju stranu folije.

Kada se pravilno upotrebljavaju, folije protiv kapanja nude:
– Bolju propusnost svjetla u plasteniku,
– Bolji prinos,
– Ranija berba,
– Bolja kvaliteta usjeva daje bolju tržišnu vrijednost,
– smanjenje bolesti,
– Smanjenje potrebe za pesticidima.

 

    

 

 

 

Debljina:  200 μm
Boja: Bezbojna
Rezistentnost na pesticide Vrlo visoka
Toplinska učinkovitost (termički efekt) >80
Propusnost svjetla 91%
Difuznost 20 %
Dodatak: protiv prašine

anti-orošavajuća

Ostale novosti:

OD SJEMENA DO PLODA ZAJEDNO S VAMA – HAZERA I COLIĆ TRADE

OD SJEMENA DO PLODA ZAJEDNO S VAMA – HAZERA I COLIĆ TRADE

Dan polja Colić Trade-a i Hazere: Na OPG Košara predstavljene nove sorte rajčiceVrući lipanjski dani, temperatura oko 35 º Celzijusa te odlično raspoloženi proizvođači i domaćin upotpunili su dugoočekivanu manifestaciju dana polja u organizaciji Hazera sjemenske kuće...

Share This
%d blogeri kao ovaj: