PROIZVODI S POVJERENJEM

SUPSTRATI ZA PROFESIONALCE

VISOKO KVALITETNI I INOVATIVNI PROIZVODI

Kekkilä Professional razvija i proizvodi visoko kvalitetna rješenja za profesionalne proizvođače. Kekkilä je lider u proizvodnji visoko kvalitetnih supstrata i podloga za optimalni rast biljke. Njihovi proizvodi donose optimalne i uniformne rezultate u preko 70 zemalja širom svijeta.

Prvorazredna sirovina su srce svih Kekkilä proizvoda. Kekkilä podloge su napravljene od pažljivo izabranog, prvoklasnog sphagum treseta dobivenog iz vlastitog uzgoja. Jedni su od najboljih proizvođača profesionalnih supstrata i nude širok izbor proizvoda za sve vrste biljaka i uzgojne uvjete.

Znamo što je potrebno da biljke rastu najbolje. Poznajemo svoj posao. Zato nudimo najbolje proizvode u suradnji s našim partnerima. Zajedno smo jači.

PROIZVODI ›

Visoko kvalitetna rješenja za proizvodnju - supstrati, podloge

Nudimo široku paletu proizvoda od tresetnih supstrata do podloga za proizvodnju povrća. Široka paleta proizvoda nudi riješenja za proizvodnju tokom cijelog životnog ciklusa biljke od nicanja sadnica i reznica do presađivanja i rasta. Sigurni smo da ćete pronaći optimalno rješenje za vašu specifičnu kulturu, fazu i metodu uzgoja. 

Naši kupci su proizvođači sa različitim potrebama, a upravo Kekkilä supstrati zadovoljavaju sve njihove zahtjeve. Bilo da uzgajate sadnice i reznice u zatvorenim objektima, na otvorenim površinama ili se bavite uzgojem u najsuvremenijem hidroponskim objektima, Kekkilä supstrati zadovoljiti će sve vaše potrebe.  Ono što je zajedničko svim našim kupicima jest njihovo povjerenje da se mogu osloniti na našu stručnost kako bi im pomogli u postizanju jedinstvenog rasta, vrhunske kvalitete i visokog prinosa.

Naši supstrati izrađeni su od visokokvalitetnog Sphagum treseta dobivenog vlastitim uzgojem u močvarama.  Stoga možemo obećati našim kupcima da su sirovine čiste, sigurne i odgovorne. Budući da Kekkilä kontrolira cijeli proizvodni lanac od močvare do vreće, možemo biti sigurni da proizvodi udovoljavaju našim visokokvalitetnim standardima u Colić Tradeu.  Kekkilä koristi treset jer osigurava organsku sigurnu proizvodnju bez klica i korova. Treset je optimalna sirovina za  supstrate jer zadržava vlagu i hranjive tvari. Osim toga, prirodno niska razina pH i EC treseta omogućuje laku prilagodljivost potrebama uzgajivača.

Portofolio naših supstrata podjeljeni su u pet kategorija koje možete pogledati niže.

Najbolja vrijednost za vaš novac!

Kekkilä razvija i proizvodi visoko kvalitetna rješenja za uzgoj presadnica. Želite proizvesti kvalitetnu presadnicu? Na pravom ste mjestu!

Moderno postrojenje

Moderni, kompjuterizirani proces miješanja i opsežan proces osiguranja kvalitete jamči visokokvalitetni krajnji proizvod.

Imamo kontrolu i “know-how” tijekom cijelog proizvodnog procesa naših supstrata od prirodnog treseta do fino probranog gotovog supstrata spremnog za proizvodnju.

Visokokvalitetni supstrati imaju ispravnu razinu finoće čestica što je zajamčeno prosijavanjem treseta prema tehničkim podacima proizvoda. Jedinstvenim procesom kontrole Kekkilä smanjuje fine čestice prašine i izbjegava prevelike čestice koje kompliciraju punjenje lonaca i kontejnera.

Nakon testiranja, analize i probira samo najkvalitetniji treset se odvaja i to prema tipu treseta, stupnju raspadanja i grubosti.

 

Napredno znanje u ishrani bilja

Osigurajte optimalnu dostupnost hranjivih tvari

Kekkilä ima preko 90 godina iskustva u ishrani bilja. Njihovi supstrati su proizvedeni u vlastitoj tvornici gnojiva u Finskoj. Supstrati su visoke  kvalitete i jednostavni za korištenje, a namjenjeni profesionalnom uzgoju, ali i hobistima. Kekkilä stručnjaci razvili su jedinstven raspon starter gnojiva koji se koriste u supstratima. Ta gnojiva su namjenjena su velikom broju biljaka uzgojenih na različitim pH uvjetima jer su svi bitni mikroelementi u EDTA keliranom obliku i ostaju dostupni biljci čak i pri višoj pH razini.

UNIFORMNA

SNAŽNA

ZDRAVA

Kekkilä Professional portofelj sastoji se od širokog asortimana proizvoda za sve vrste presadnica, uvjeta uzgoja i klimatskih zona. Zato s našim rješenjima možete proizvoditi s povjerenjem.

Kekkilä ima desetljeće iskustva u profesionalnom radu s kotiledonima i sadnicama. Kekkilä je pouzdan partner za neke od vodećih svjetskih proizvođača presadnica širom svijeta. Kao jedan od najvećih proizvođača u globalnom profesionalnom razvoju, imamo odgovornost da isporučimo sigurna, pozdana i vrhunska rješenja za naše klijente.

Naši supstrati za kotiledone i sadnice globalno se koriste za uspješnu proizvodnju mladih biljaka iz sjemena i reznica. Ti visokokvalitetni supstrati prosijavaju se do fine strukture i obično se koriste u posudama do 4 cm. Primjeri usjeva koji se koriste za ove supstrate su račica, paprika, duhan, dinje, različito bilje kao npr. ukrasno bilje, te biljke koje se uzgajaju iz sjemena i reznica.

KEKKILÄ C

C linija je naš klasični asortiman proizvoda koji ima visoke tehničke kvalitete, dajući visoke prinose i najbolje rezultate za uzgoj mladih biljaka. 

C linija se sastoji od jedinstvenog bijelog Sphagum fuscum treseta, iz močvarnog područja Finske. Jaka struktura stanične stijenke Sphagum fuscum omogućuje izuzetno poroznu strukturu ovog supstrata za uzgoj. Miješanje bijelog treseta sa sirovinama iz različitih izvora osigurava izrazito konzistentnu kvalitetu tijekom cijele godine.

U C turbo liniji, uklanjanje najfinijih čestica osigurava najhomogenije punjenje. To je rezultat naše jedinstvene metode probira koje smo tijekom godina optimizirali kako bismo dobili finu praškastu strukturu.

Proizvodi u C liniji dostupni su sa ili bez sredstava za vlaženje i jednog od naših starter gnojiva. Fizička svojstva mogu se podesiti dodatnim materijalima kao npr. perlit. Proizvodi su prikladni za uporabu u kontejnerima i rupama dimenzija do 5cm.

KEKKILÄ DSM

 

 

 

DSM linija je naš ponos: visokokvalitetan, sveobuhvatan asortiman sastavljen od odabranog najboljeg bijelog i smeđeg treseta.

Miješanje bijelog treseta sa sirovinama iz različitih izvora osigurava izrazito konzistentnu kvalitetu tijekom cijele godine. 

 

Proizvodi DSM linije obično sadrže sredstvo za vlaženje i jedan od Kekkilä starter gnojiva. Fizička svojstva DSM mogu se podesiti s dodacima kao npr. crni treset ili perlit. Proizvodi su prikladni za uporabu u kontejnerima ili lončanicama do 5 cm.

KEKKILÄ TSM

 

 

TSM linija sastoji se od naših najtamnijih supstrata za proizvodnju presadnica iz kontejnera.

Sirovina supstrata je specijalna mješavina vrlo finog smeđeg i crnog treseta. Odlikuje ih visoki kapacitet zadržavanja vode što čini ovu liniju idealnom za korištenje u toplijim klimatskim zonama. 

Proizvodi u TSM liniji obično sadrže agense za vlaženje i i Kekkila vlastito startno gnojivo KS1. Najpopularniji visokohranjivi supstrat linije TSM osigurava dostupnost mikrohranjiva i omogućuje  vitalni rast tijeko cijelog razdoblja proizvodnje presadnica. Proizvodi su prikladni za uporabu u lončanicama i kontejnerima do 5 cm.

Kroz dugu povijest s ukrasnim biljem i lončanicama stekli smo stručnost u proizvodnji podloga i preporučujemo mješavine za različite biljke, uzgojne metode i klimatske uvjete.

Kekkilä Professional portofelj sastoji se od širokog asortimana proizvoda za ukrasno bilje i lončanice s supstratima pogodnim za različite lonce i biljne vrste u različitim uvjetima uzgoja.

Kekkilä supstrati za ukrasno bilje i lončanice globalno se koriste za uspješnu proizvodnju cvjetnih i lisnih lončanica. Paleta proizvoda sastoji se od visokokvalitetnih podloga s dobrim svojstvima punjenja od srednje do grube strukture.

KEKKILÄ OPM 420

 

Linija OPM 420 je naša najprodavanija struktura za šumske rasade i uzgoj začinskog bilja.

Linija OPM 420 napravljena je od bijelog Sphagnum treseta prosijanog u srednje finu strukturu. Homogena struktura supstrata olakšava savršeno punjenje posuda i lončanica. Naša metoda uklanjanja najfinijih čestica pruža odličnu vodo-zračnu strukturu supstrata. Ova svojstva osiguravaju ravnomjeran rast i kvalitetnu proizvodnju. 

Linija OPM 420 idealna je za lončanice i posude širine 4-12 cm. Fizikalna svojstva OPM 420 linije mogu se podesiti posebnim dodacima kao naprimjer glinom i perlitom.

KEKKILÄ OPM 630

Linija OPM 630 namjenjena je kulturama s osjetljivim korijenom i biljkama koje zahtijevaju dulje vrijeme uzgoja.

Linija OPM 630 napravljena je od bijelog Sphagnum treseta prosijanog u srednje grubu strukturu.  Smanjena struktura finoće u kobinaciji s većim česticama osigurava prozračnu strukturu supstrata. 

Linija OPM 630 idealna je za lončanice i posude širine 10-13 cm. Fizikalna svojstva OPM 630 linije mogu se podesiti posebnim dodacima kao naprimjer glinom i perlitom.

KEKKILÄ OPM 640

Linija OPM 640 porikladna je za usjeve uzgajane u većim posudama i za biljke dužeg perioda uzgoja.

Linija OPM 640 napravljena je od bijelog Sphagnum treseta prosijanog u grubu strukturu.  Smanjena struktura finoće u kobinaciji s većim česticama osigurava prozračnu strukturu supstrata. 

Linija OPM 640 idealna je za lončanice i posude širine 10-13 cm. Fizikalna svojstva OPM 640 linije mogu se podesiti posebnim dodacima kao naprimjer glinom i perlitom.

 

KEKKILÄ OPM 025

Linija OPM 025 naša je najprodavanija proizvodna linija za lončanice i ukrasno bilje. 

Linija OPM 025 napravljena je od smeđeg Sphagnum treseta prosijanog u srednje finu strukturu.  OPM 025 nudi dobra svojstva punjenja, dobro uravnotežen vodno-zračni kapacitet kao i dobru kapilarnost. 

Linija OPM 025 idealna je za lončanice i posude širine 6-12 cm. Fizikalna svojstva OPM 025 linije mogu se podesiti posebnim dodacima kao naprimjer glinom, perlitom ili crnim tresetom.

KEKKILÄ OPM 525

OPM 525 je naša višenamjenska linija s manjim postotkom sitnih čestica s odličnim vodno-zračnim kapacitetom koji rezultira izvrsnim ukorjenjivanjem i snažnim rastom.

Linija OPM 525 napravljena je od smeđeg Sphagnum treseta prosijanog u srednje grubu strukturu.  OPM 525 je srednje grubi supstrat s odličnom homogenom strukturom. To daje ovom proizvodu od 5 – 25 mm odlična svojstva za punjenje u lončanice i čini ga pogodnim za uporabu u postrojenjima koja koriste robote.

Linija OPM 525 idealna je za posude širine 11-14 cm. Fizikalna svojstva OPM 525 linije mogu se podesiti posebnim dodacima kao naprimjer glinom, perlitom ili crnim tresetom.

 

KEKKILÄ OPM 540

Linija OPM 540 je s većim postotkom grubljih čestica što čini ovu liniju idealnom za ukrasno bilje s dužim razdobljem uzgoja i uzgojem u veće posude / lončanice.

Linija OPM 540 napravljena je od smeđeg Sphagnum treseta prosijanog grubu strukturu.  

Linija OPM 540 idealna je za posude širine 12-17 cm. Fizikalna svojstva OPM 540 linije mogu se podesiti posebnim dodacima kao naprimjer glinom, perlitom ili crnim tresetom.

 

KEKKILÄ OPM 540c

Linija OPM 540c je s najvećim postotkom grubih čestica što čini ovu liniju idealnom za ukrasno bilje koje se uzgaja u velike lončanice / posude.

Linija OPM 540c napravljena je od smeđeg Sphagnum treseta prosijanog ekstra grubu strukturu.  

Linija OPM 540 idealna je za posude širine iznad 14 cm. Fizikalna svojstva OPM 540c linije mogu se podesiti posebnim dodacima kao naprimjer glinom, perlitom ili crnim tresetom. 

Kekkilä Professional proizvodi za šumske rasadnike i sadnice pružaju najbolje rezultate od prvog punjenja posuda do klijanja, rasta i kvalitete presadnice.

Kekkilä Professional je vodeći dobavljač u ponudi idealnih rješenja za proizvodnju šumskih presadnica. U Finskoj više od 90% presadnica  u šumskim rasadnicima uzgojeno je u Kekkila supstratu.

Portfelj proizvoda sastoji se od visokokvalitetnih supstrata srednje-fine strukture s uklonjenim česticama prašine. Supstrati imaju visoki vodno-zračni kapacitet i odlični su za punjenje u posude i potove.

KEKKILÄ FPM 420

Linija FPM 420 izrađena je od bijelog Sphagum treseta koji je prosijan u srednje finu strukturu.

Homogena struktura supstrata olakšava besprijekorno punjenje posuda. Naša metoda uklanjanja najfinijih čestica daje supstratu prozračnu strukturu kroz cijelo razdoblje proizvodnje. Ova svojstva osiguravaju jednoličnu klijavost, rast i kvalitetu presadnice. Niža razina pH prikladna je za uzgoj borova, smreke itd. Linija FPM 420 uključuje opcije s i bez starter gnojiva kao i s dodanom huminskom kiselinom.

Kekkilä Professional je pozdani dobavljač supstrata za uzgoj raznovrsnog povrća, voća i začinskog bilja kao i različitog bobičastog voća.

S našim proizvodima proizvodnja hrane je sigurna i jednostavna za kontrolu. Portfelj proizvoda sastoji se od visokokvalitetnih supstrata i supstratnih ploča.

Kekkilä podloge za povrće, voće i začinsko bilje globalno se koriste za uspješnu proizvodnju različitih biljaka u hidroponiji. Ove hidroponske podloge su dizajnirane za umjerenu klimu.

KEKKILÄ GB

Kakkilä GB (Growing board) su održivi izbor za vaše povrće i voće; proizvodnja ne zahtjeva energetski zahtjevnu tehnologiju i štedi vodi u hranjive tvari pri uzgoju.

Aktivne kontrolne ploče GB također sprečavaju ispiranje hranjivih tvari u okolinu. Ploće se mogu sigurno drenirati kako bi se kontrolirao rast po želji proizvođača. Ekonomične su za transport zbog svoje komprimirane težine i veličine. Nakon proizvodnje, upotrebljene ploče mogu se naknadno upotrijebiti kao poboljšivači tla miješanjem ovog materijala bogatog hranjivim tvarim s tlom. Ovi hidroponski supstrati su najprikladniji za upotrebu u umjerenim klimatskim uvjetima. 

KEKKILÄ VHM

Kakkilä VHM linija je visoko kvalitetan supstrat pogodan za proizvodnju salate i začinskog bilja u lončanicama.

Ova linija  proizvedena je od bijelog Sphagum treseta i uklonjene su sitne praškaste čestice, stoga je struktura vrlo uniformna i zahtjeva manje filtracije. 

Potražnja na tržištu za bobičastim voćem (prerađeno ili svježe) raste u zadnjih nekoliko godina, a najznačajnija kultura među njima je borovnica (Vaccinium sp.). Brzo rastuća potražnja dovela je do novih izazova za proizvođače i dobavljače. Jedna od tih velikih promjena je proizvodnja borovnica u supstratima, a ne u tlu.

Posljednjih godina pokazalo se da proizvodnja u supstratima za razliku od proizvodnje u tlu daje puno bolje rezultate uz veću kontrolu nad navodnjavanjem. Iako uzgoj u supstratima zahtjeva određeno početno ulaganje u navodnjavanje, vreće/posude i tunele, daje puno veću kontrolu nad usjevom, bolju uniformnost u rastu i zdravije biljke s mnogo većim prinosima. Kao odgovor na tržišnu potražnju i suradnju s uzgajivačima diljem svijeta, Kekkila je pokrenula novu liniju proizvoda za borovnice unutar nove linije FBM (fruit and berry mix).

Ova linija proizvoda proizvodi rješenja za sve faze i načine uzgoja borovnica. Bilo da proizvodite borovnice iz sjemena ili reznica, do presađivanja biljaka i biljaka proizvedenih u posudama. Ovi proizvodi izrađeni su od visoko kvalitetnih sirovina koje osiguravaju savršena fizikalno kemijska svojstva za borovnice s niskim pH (4.5 – 5.0) do velike poroznosti zraka i dobre odvodnje.

Osim pokretanja novog asortimana za borovnice Kekkila Professional je također novi član Međunarodne organizacije borovnica (IBO). Globalna organizacija okuplja čelnike iz cijelog svijeta i iz svig segmenata industrije, uključujući proizvođače, trgovce, povezane tvrtke, društvene skupine i vladine organizacije širom svijeta. Stoga, Kekkila kao član organizacije sudjeluje u promicanju boljeg razmijevanja zajedničkih interesa koje dijeli industrija borovnice i njeni dionici širom svijeta.

KEKKILÄ FBM

* KS1 NPK 15-5-24 + mikroelementi N-P2O5-K2O 15-12-29 + mikroelementi

 

KEKKILÄ FBM 06 W

ukorjenjivanje – in vitro

KEKKILÄ FBM 420 W

ukorjenjivanje – in vitro

KEKKILÄ FBM 525 W

Presadnice – rasadnik

KEKKILÄ FBM 525 W CO P R7843

Za uzgoj – posude od 25-35 L

KEKKILÄ FBM 525 W CO P R7844

Za uzgoj – posude >40 L

KEKKILÄ SNP 640S

Supstrat za miješanje

Share This