Hazera sjeme za sigurnost na polju

Profesionalna proizvodnja povrća odavno je prošla okvire samo uloženog truda i novaca. Važan korak ka povratu uloženih sredstava je pravi izbor hibrida. Kada govorimo o „pravilnom izboru hibrida“ pažnju treba obratiti na ključeve uspješne proizvodnje kao što je kvaliteta proizvoda, tolerantnost na bolesti i štetnike, rodnost, ujednačeno dozrijevanje…

Uzgajati, razvijati i plasirati sjeme povrtnih kultura širom svijeta, kombinirajući najsuvremeniju tehnologiju ne polazi za rukom baš svima. Biti svjetski prisutan u industriji sjemena s najvišim standardima kvalitete izazov je koji mnogi ne uspiju savladati. No, jedna sjemenska kuća neprekidno je sam vrh u proizvodnji i selekciji povrtnih kultura – njezino ime je Hazera.

Hazera -predana inovacijama, usredotočena na proizvođača

Hazera je svjetski lider u industriji sjemena sa sjedištem u Izraelu i Nizozemskoj s podružnicama u dvanaest zemalja i preko 100 dodatnih tržišta. Članica je Limagrain Grupe s Clause i Vilmorin-om sa sjedištem u Francuskoj. Uzgajivači su u središtu svega što rade, a stručni tim pomaže pri odabiru sortimenta i pružanjem smjernica tijekom proizvodnje.

Kao član Limagrain grupe, Hazera koristi globalnu istraživačko-razvojnu mrežu i tehnološku sposobnost jedne od najvećih svjetskih kompanija za sjeme.

Obilježja i opis vrste – za uspješan uzgoj

Asortiman povrća čini više različitih sorti i hibrida velikog broj povrtnih kultura čime je osigurana upečatljiva dominacija kvalitete na tržištu. Iskustvo u oplemenjivanju rezultiralo je inovativnim proizvodima  koji potiču rast kultura i profitabilnost proizvođača.

U 2020. godini svjedočili smo mijenjanju trendova na tržištu, pa tako i u trgovačkim centrima. Neizvjesnost koju je donijela pandemija Covid-19 natjerala je pučanstvo na mijenjanje stavova oko proizvodnje hrane. Poljoprivrednici su se počeli okretati profesionalnom uzgoju hrane tijekom cijele godine i upravo tu Hazera pokazuje svoju snagu. Neprekidno inovirajući, kombiniranjem moderne znanosti s tradicionalnim metodama uzgoja kako bi stvorili vrhunske i visoko rodne sorte, Hazera izravno surađuje s vodećim međunarodnim istraživačkim institucijama primjenjujući najnovije znanosti za stvaranje boljih rješenja za kupce širom svijeta.

U ponudi Hazera sjemena nalazimo široki asortiman kultivara raznih vrsta povrća koji garantiraju prinos, kvalitetu i stabilnost uroda.

Kultivari koji prate uvjete tržišta

Bilo da je riječ o rajčici, kupusu, luku ili nekoj drugoj povrtnoj kulturi, Hazera kultivari visoko kotiraju na tržištu, a svi znamo kako je izbor kultivara prvi korak prema uspjehu. Sortiment se odabire prema potrebama tržišta,  vremenu berbe i nikako zanemarivo, prema vlastitom nahođenju.

Hazera ima široku lepezu sjemena – rani ili kasni sortiment, za potrošnju u svježem stanju ili za kiseljenje te pogodno za duži period skladištenja.

Share This