Savjetodavne usluge

Pouzdano i stručno nudimo savjetodavne usluge u poljoprivrednoj proizvodnji

Analiza bolesti i štetnika

 Zaštita bilja često puta predstavlja problem za proizvođače, tim više što se ponekad i nenadano pojave štetnici ili bolesti kojih prije i nije bilo u tolikoj mjeri. Stručnjaci Colić – trade mogu Vam i u tom segmentu pružiti kvalitetnu analizu uz savjet o zaštiti. To nam omogućava tehnička podrška – mikroskop sa kamerom, svjetlosne mikrolupe, bogata literatura, te iskustvo.

Preporuke i vođenje biološke zaštite

Biološka zaštita bilja šlag je na tortu zaštite bilja, točnije, vrlo zahtjevna disciplina za koju je potrebno jako puno znanja. Naši inženjeri stalno se usavršavaju po tom pitanju surađujući sa nizozemskim i domaćim ekspertima, te tako imaju pristup najnovijim informacijama i tehnologijama u tom području. Tako smo i Vama u mogućnosti ponuditi cjeloviti servis, informacije, ali i vođenje problematike zaštite bilja u objektu. Surađujući s nama, postići ćete optimalan rezultat u proizvodnji uz najviši stupanj ekološke prihvatljivosti.

Postavljanje, praćenje i vođenje poljskih pokusa

 Kako bi se najprije i sami uvjerili u kvalitetu svojih programa, Colić trade svake godine sustavno provodi poljske pokuse na području Istre, Dalmacije, Slavonije i Hercegovine.

Pokuse provodimo iz područja :
• povrtlarstva – sortni pokusi
• tehnologije proizvodnje – pokusi sa mulch folijama i folijama za niske tunele
• gnojidbe – pokusi prihrane sa makro i mikro elementima
• integrirane i biološke zaštite bilja

Svake godine u sklopu poljskih pokusa organiziramo “Dane polja” gdje se proizvođači, uzvanici, ali i mi sami možemo uvjeriti u prednosti i kvalitetu navedenih programa.

Projektiranje i postavljanje sustava za navodnjavanje

Uz pomoć kompjuterskih programa i vlastitog iskustva, projektiramo i postavljamo sustave za navodnjavanje za sve vrste površina, bilo da se radi o poljoprivrednim površinama, ukrasnim površinama ili sportskim terenima. Koristi se oprema renomiranih svjetskih proizvođača.

Analiza uzoraka vina i enološke preporuke

Colić – trade posjeduje i enološke instrumente pomoću kojih smo, uz stručno znanje djelatnika, u mogućnosti izvršiti analizu uzoraka vina, te prema tome dati i preporuku za daljnje postupanje s vinom.
Isto tako, možemo odrediti slijedeće:

• moment berbe grožđa s obzirom na količinu šećera u grožđanom soku, pomoću refraktometra
• dozrelost i dospjelost voća pomoću penetrometra, refraktometra i škrobnog testa

Kategorije:

Zadnji članak

Share This