BOMBARDIER biostimulator nove generacije koji je 100% biljnog podrijetla. To je upotpunjeni i više namjenski biostimulator dobiven procesom bakterijske fermentacije koja je ekskluzivna za Kimitec grupu.

Bombardier se može koristiti u konvencionalnoj i ekološkoj proizvodnji. Glavna korist BOMBARDIERA je da stimulira biljku, pogotovo kada je usjev u nepovoljnim uvjetima. Stimulacija se odvija zahvaljujuči Bombardierovom duplom efektu:

Efekt na biljku: Zahvaljujuči specifičnom i potpunom aminogramu, Bombardier pruža biostimulaciju i biofertilizaciju. Sve aminokiseline su L- slobodne aminokiseline i u potpunosti iskoristive od strane biljke zahvaljujuči procesu bakterijske fermentacije. Njegov aminogram, bogat Glutaminskom kiselinom, balansira aminokiseline koje su potrebne od strane biljke, pogotovo u stresnim uvjetima. S druge strane, bakterijska fermentacija pruža fitohormone biljnog porijekla i sekundarne metabolite mikroorganizama.

Bombardier umanjuje biotski i abiotski stres na biljku i time postiže optimalan rast i razvoj biljke
Efekt na tlo; BOMBARDIER se sastoji od: Fulvo kiselina, koje djeluju na kemijsku strukturu tla, kompleksne tvari (pogotovo mikroelementi) i pospješivanje kapaciteta kationske razmjene CEC (čak i u niskim temperaturama i u širokom rasponu pH); Huminske kiseline utječu uglavnom na fizičku strukturu tla; i od Organske tvari, koje djeluju na fizička svojstva čime pruža dobru strukturu tla – kemijski: mineralne nutrijente kao što su fosfor, sumpor i dušik – biološki: pospješuje mikrobiološku aktivnost tla. BOMBARDIER takočer sadrži drugu grupu elemenata izvedene iz sekundarnih metabolita bakterijske fermentacije kao što su prirodni biostimulatori (betaini, auksini, vitamini, proteini, enzimi itd.) i od polisaharida (celuloza i škrob) koji promoviraju metaboličku aktivnost biljke.
Bombardier je dobiven bakterijskom fermentacijom.  Ovaj postupak daje specifičan, ali potpuni aminogram; Fulvinske kiseline s kompleksnom snagom i strukturalnim poboljšanjem tla; organska tvar u regeneraciji mikrobne flore; i dušik, izvor ishrane organskim N. Također pruža prirodne biostimulante kao što su betaini, auksini, vitamini i ugljikohidrati, nekoliko polisaharida, koji pružaju dodatne pogodnosti za usjeve.
Najučinkovitija primjena BOMBARDIER-a se može vidjeti primjenom kroz navodnjavanje zbog svog sadržaja organske tvari i fulvinskih kiselina koje poboljšavaju strukturu i druga svojstva tla. S druge strane najbrže usvajanje je preko lista, stoga ovisno o situaciji i uvjetima primjenjuje se ili preko lista ili putem fertirigacije. Zbog svog stimulirajućeg učinka, BOMBARDIER se koristi za poboljšanje kritičnih faza razvoja i stresnih uvjeta.

APLIKACIJA

FOLIJARNO: 1-3 ml/L
*Kada se primjenjuje folijarno, povećava se učinak primjene insekticida i herbicida.

FERTIRIGACIJA:
Kapanjem: 5 – 10 L/Ha
Širom: 10 – 15 L/Ha
Šok tretman: 20 L/ha

USJEVI

Povrće u plasteniku/stakleniku: primjena kontinuirano tijekom cijelog ciklusa, ponavljajući ovisno o stanju tla, stupnju stresa i uvjetima okoline.

Povrće na otvorenom: Kod lisnatih usjeva primjenjuje se uglavnom u vegetativnoj fazi rasta. Kod plodovitog povrća kontinuirano se primjenjuje tijekom cijelog ciklusa, ponavljajući ovisno o stanju tla, stupnju stresa i uvjetima okoline.

Bobičasto voće: primjena kontinuirano tijekom cijelog ciklusa. U stresnim uvjetima primjenjujte maksimalnu dozu.

Voćnjaci, citrusi i masline: Primjenjujte kod pupanja, pred cvatnju i jednom kod zametanja plodova, posebice kod stresnih uvjeta kao npr. suša.

Vinova loza: Primijenite na početku vegetativne aktivnosti, primjenjujuću najmanje 2 do 3 puta nakon pojave grozdića do početka zriobe.

Žitarice, kukuruz: Primijenite najmanje 1 put pri dozi od 4 L/ha. Može se primijeniti zajedno s herbicidima. U jarim žitaricama se primjenjuje 35-40 dana od sjetve.

SASTAV (% w/w) (% w/v)
Slobodne Aminokiseline 13.0 16.5
Ukupni Dušik (N) 8.4 10.7
Organski Dušik 4.1 5.2
Amonijski Dušik 4.0 5.1
Polisaharidi 6.2 7.9
Fosfor (P2O5) 0.5 0.6
Ukupni ekstrakt humusa 23.1 29.3
Ukupna organska tvar 60.4 76.7
Organski ugljik (C) 30.0 40.6

Ostale novosti:

Biostimulator Superfifty – Primjena u kupusu

Biostimulator Superfifty – Primjena u kupusu

Biostimulator na bazi ekstrakta algi A.Nodosum - Superfifty! Kultura: KupusLokacija: dolina NeretveDoza: 2l/ha Između prve i druge slike je prošlo samo 10 dana !Prije primjene SuperfiftyNakon primjene SuperfiftyZa više informacija, obratite nam se na : Tel: 023 662...

Kupus Mozart F1 – Hazera

Kupus Mozart F1 – Hazera

Mozart F1/ Hazera South-East Europe Sadnja: 10/08Slikano: 10/10 Teška proizvodna godina, kao i svaka prethodna.Pratimo napredak hibrida i pomažemo proizvođačima u svakom koraku. Tel: 023 662 109Email: info@colic.hr

Dani kupusnjača i rajčice – Leskovac 2023

Dani kupusnjača i rajčice – Leskovac 2023

Hazera - Brassicae & Tomato open day- Leskovac 2023 Hvala Hazera South-East Europe na gostoprimstvu i odličnoj prezentaciji Hazerinih hibrida koje ćemo imati priliku vidjeti na našim poljima. Na otvorenim danima imali smo priliku vidjeti dokazane hibride rajčice,...

Share This
%d blogeri kao ovaj: