Yara

Yara nudi rješenja za održivu poljoprivredu i okoliš. Njihova gnojiva i programi ishrane usjeva pomažu proizvoditi hranu potrebnu za svjetsku populaciju koja se sve više povećava. Osnovana u Norveškoj 1905. Yara prodaje svoje proizvode u 150 zemalja. Yara kao u svijetu vodeća tvrtka u proizvodnji iprimjeni gnojiva odgovara na izazove današnje moderne poljoprivredne proizvodnje te daje rješenja kroz ponudu raznovrsnih proizvoda za ishranu biljaka u svim tehnologijama uzgoja.

Yara gnojiva

Za potpuni asortiman Yarinih proizvoda kliknite:
Yara proizvodi

Samo uravnotežena kombinacija hranjivih tvari, primijenjenih u pravo vrijeme, omogućava maksimalne prinose i najbolju

kakvoću svakog usjeva.

No, kako se odlučiti što i kada primijeniti?

I koja gnojiva odabrati?

Svaka oznaka identificira obitelj homogenih proizvoda s istim načinom primjene ili istim kemijsko-fizikalnim svojstvima. Yara ima sve potrebno za uspješnu žetvu.  Kombinirajući agronomske vještine, svjetska iskustva i lokalnu primjenu, stvorili smo kompletan asortiman gnojiva za postizanje najboljeg rezultata gnojidbe – od osnovne gnojidbe preko fertigacije do folijarne primjene. Pet brandova Yare obuhvaća cjelokupnu ponudu Yara gnojiva u svijetu. Svaka oznaka sadržava ime Yara i sufiks izveden iz staronordijskog jezika.

Repromaterijal upotrijebljen u nastanku naših proizvoda visoke je kakvoće (bez teških metala), a proces proizvodnje je poseban te se granule YaraMilaTM mineralnih gnojiva odmah otapaju u dodiru s vlagom iz tla. Usjevi se hranjivim elementima opskrbljuju trenutno. Brzo otapanje i oslobađanje hranjivih elemenata mogućava učinkovitu primjenu gnojiva YaraMilaTM neposredno u pripremi tla za sjetvu i sadnju (kao starter) kao i za djelotvorno prihranjivanje usjeva.

 

Granule su jednake veličine i oblika, ne vežu se međusobno niti se raspadaju. Takva svojstva sprečavaju promjenu proizvoda tijekom transporta i skladištenja. Ravnomjerno rasipanje granula po parceli daje ujednačen raspored hranjivih elemenata biljkama. Usjevi u kojima su upotrijebljena gnojiva YaraMilaTM vrlo su otporni na nepovoljnije uvjete uzgoja, bolesti i štetnike.

 

Otpornost na stresne situacije omogućava bolju iskorištenost vode, a štete od nepovoljnog vodnog režima u tlu su manje. Sve te prednosti jamče sigurniju proizvodnju, tj. veći prinos i kvalitetniji urod, te omogućuju da više zaradite. Sastav naših proizvoda daje biljkama makroelemente NPK, mezoelemente Mg, S te posebno važne mikroelemente B, Fe, Cu, Mn, Zn, Mo itd. Njih je sve manje u tlima zbog intenzivne poljoprivrede.

 

Sve granule YaraMilaTM gnojiva istog su sastava, nemaju nosača-punilo jer se proizvode jedinstvenim procesom kemijskih reakcija, sadržavaju vrlo pristupačne i vodotopive oblike svih elemenata, oblike fosfora koji su u granuli vodotopivi i najpristupačniji na tržištu. YaraMilaTM Complex i Cropcare granulirana su gnojiva s kalijem na sulfatnoj osnovi, što je bitno u uzgoju povrća, voća i drugih usjeva osjetljivih na kalij u obliku kalijeva klorida. Izdvajamo topivost i pristupačnost fosfora u obliku polifosfata u YaraMilaTM Complexu.