YaraLiva Nitrabor

26,3 % kalcija (CaO)
0,3 % Bora (B)
15,5 % ukupan dušik
14,4 % nitratni N
1,1% amonijski N

YaraLiva Tropicote

26,3 % kalcija (CaO)
15,5 % ukupan dušik
14,4 % nitratni N
1,1% amonijski N

YaraLiva Calcinit

26,3 % kalcija (CaO)
15,5 % ukupan dušik
14,4 % nitratni N
1,1% amonijski N

YaraLiva™ Tropicote i YaraLiva™ Nitrabor

 

       Primjenjuju se tako da se pobacaju po površini ili se unose u zemlju obradom, to je tzv. suha primjena. Oba gnojiva, Tropicote i Nitrabor, topiva su u vodi te se u proizvodnji granula koriste premazi kako bi otapanje trajalo dulje i dalo maksimalnu učinkovitost gnojiva. To znatno smanjuje apsorpciju vlage iz zraka tijekom skladištenja i
minimizira stvrdnjavanje i pojavu prašine. Kada se rasipaju po oranicama, granule se ne lome jer je tehnologija njihove proizvodnje
specifična te daje dobra fizička svojstva. Veličina i ujednačenost granula osiguravaju ravnomjeran raspored hranjiva po cijeloj površini uzgoja. Kada se granule otope i hranjiva rasporede u tlu, topive aktivne tvari potiču brzu reakciju biljaka. Djelovanje gnojiva je uspješno, osiguravaju se optimalan rast i razvoj, pa biljka nije ugrožena.

YaraLiva™ TropiCote i YaraLiva™ Nitrabor koriste se u količini 250-500 kg/ha. U povrtlarstvu se unose u pripremi tla pred sjetvu ili sadnju te u prihrani tijekom vegetacije. U voćarstvu i vinogradarstvu primjenjuju se nakon početka vegetacije do kraja cvatnje.

YaraLiva™ Calcinit

To je najkvalitetnija formula kalcijeva nitrata,potpuno topiva u vodi, za upotrebu u fertigaciji i hidroponiji, a ne postoji rizik od začepljenja sustava navodnjavanja.

Primjenjuje se u količini 150 – 500 kg/ha, koncentraciji 0,5- 2 g/l vode te pravilno raspoređeno tijekom vegetacije, ovisno o potrebama i razvojnoj fazi usjeva.

YaraLiva™ Calcinit pruža neposrednu i, u dužem razdoblju vegetacije, sigurnu opskrbljenost biljaka dušikom i kalcijem, posebno u uvjetima niskog pH – kisele sredine ili visokog pH – u zaslanjenim
tlima.

YaraLiva™ nema zamjene i najbolji je izvor hranjiva ili gnojiva visoke kvalitete za postizanje izvrsnih plodova. To je razlog da YaraLiva™ gnojiva zauzimaju važno mjesto u ishrani biljaka u cijelome svijetu. YaraLiva gnojiva riješila su problem gorkih pjega jabuka, suhe truleži vrha ploda paprike i rajčice, postigla bolju oplodnju i višu kvalitetu svih plodova koji se svježi skladište ili isporučuju na tržište.

Upravo zato najveći supermarketi inzistiraju na kvalitetnoj ishrani plodova kalcijem, a to se višestruko vraća uzgajivačima – kroz višu cijenu proizvoda. Postoji samo jedan način da se izmjeri vrijednost gnojiva: uspjeh robne marke YaraLiva ™ omogućuju kvalitetni proizvodi i rezultati postignuti primjenom tih gnojiva. Kvaliteta i rezultati nadmašuju druge proizvode na tržištu, biljna proizvodnja je kvalitetna i jednostavna te je dobit uzgajivača višestruko veća od uloženog. Uzgajivači kombiniraju visokodjelotvoran kalcij i bor s nitratnim dušikom u gnojidbi biljaka kroz proizvode iz skupine YaraLiva™. Odlučujući se za učinkovita gnojiva, dobivaju se bolji prinosi i urod visoke kakvoće, što je prvenstvena zadaća svih farmera.

Share This