Sva snaga YaraMila Complexa
19
RUJAN, 2017

YaraMila Complex izvoran je proizvod iz Norveške i naučinkovitije NPK gnojivo na svim tipovima tala, na zaslanjenim tlima, pri povišenom pH, te na tlima iscrpljenim višegodišnjim intezivnim uzgojem.

Repromaterijal upotrijebljen u nastanku YaraMila Complexa visoke je kakvoće (bez teških metala), a proces proizvodnje je poseban te se granule odmah otapaju u dodiru s vlagom iz tla. Usjevi se hranjivim elementima opskrbljuju trenutno. Brzo otapanje i oslobađanje hranjivih elemenata omogućava učinkovitu primjenu YaraMila Complex neposredno u pripremi tla za sjetvu i sadnju (kao starter) kao i za djelotvorno prihranjivanje usjeva.

Sve granule YaraMila Complex istog su sastava, nemaju nosač-punilo, što omogućuje bolje usvajanje i rast biljaka!

Jednostavna primjena


Granule su jednake veličine i oblika, ne vežu se međusobno niti se raspadaju. Takva svojstva sprečavaju promjenu proizvoda
tijekom transporta i skladištenja. Ravnomjerno rasipanje granula po parceli daje ujednačen raspored hranjivih elemenata biljkama. Usjevi u kojima su upotrijebljena gnojiva YaraMila Complex vrlo su otporni na nepovoljnije uvjete uzgoja, bolesti i štetnike. Otpornost na stresne situacije omogućava bolju iskorištenost vode, a štete od nepovoljnog vodnog režima u tlu su manje. Sve te prednosti jamče sigurniju proizvodnju, tj. veći prinos i kvalitetniji urod, te omogućuju da više zaradite. Sastav YaraMila Complex daje biljkama makroelemente NPK, mezoelemente Mg, S te posebno važne mikroelemente B, Fe, Cu, Mn, Zn, Mo itd. Njih je sve manje u tlima zbog intenzivne poljoprivrede.

“YaraMila Complex granulirano je gnojivo s kalijem na sulfatnoj osnovi, što je bitno u uzgoju povrća, voća i drugih usjeva osjetljivih na kalij u obliku kalijeva klorida.”

Polifosfati i sumpor

Jedna od važnih karakteristika YaraMila Complexa, po kojoj se razlikuje od svih trenutačno dostupnih gnojiva na tržištu, jest sadržaj fosfora (P) u obliku orto i polifosfata te omogućava najvišu iskoristivost i učinkovitost fosfora u širokom rasponu pH tla. Također Complex sadrži sumpor u obliku kalijeva sulfata. Sumpor je važno hranjivo u tlima gdje se sumpor slabo taloži, na lakim tlima i područjima s jakim kišama gdje se uzgajaju osjetljivi usjevi. Zahvaljujući mjerama za zaštitu okoliša i uspješnom smanjenju atmosferskog onečišćenja emisijama sumpora u atmosferu, taloženje sumpora u tlo iz atmosfere je znatno manje. Kao rezultat, količina sumpora koji stiže u tlo je smanjena.  Sumpor se sve manje unosi u tlo pa se u intenzivnoj proizvodnji može dogoditi da ga nema u potrebnim količinama za postizanje visokih prinosa. Nedostatak S može se javiti na tlima slabo podložnim mineralizaciji i siromašnim humusom. Zato je iznimno važno da se biljkama osiguraju hranjivi elementi, stalno i u pravilnom odnosu, pomoću YaraMila Complex.

Najučinkovitije NPK gnojivo na svim tipovima tala.
Sastav:
Ukupni dušik (N) 12% Magnezij (Mg) 3%
Nitratni dušik (NO3) 5% Bor (B) 0,015%
Amonijski dušik (NH4) 7% Željezo (Fe) 0,2%
Fosfor (P) 11% Mangan (Mn) 0,02%
Kalij (K) 18% Cink (Zn) 0,02%
Sumpor (S) 8%

Primjena:

U osnovnoj gnojidbi i  dohranjivanje.
U voćarstvu, vinogradarstvu, povrće u plastenicima i na otvorenome:
300 – 800 kg/ha

Prednosti:

• Sve u jednoj granuli, NPK, magnezij, sumpor i mikroelementi.
• Svaka granula ima jednak sastav.
• Sve dodajemo jednom primjenom.
• Najravnomjernija raspodjela po površini i profilu tla.
• Sadržava sumpor u obliku kalijeva sulfata. Sumpor je važno hranjivo u tlima  gdje se sumpor slabo taloži, na lakim tlima i područjima s jakim kišama gdje se uzgajaju osjetljivi usjevi.
• Gnojivo bez klora idealno je za usjeve osjetljive na zaslanjenost tla.
• Odlikuje ih velika topivost i 100% usvojivost od strane biljke.

 

Ostale novosti:

Velum Prime

Velum Prime

Bayerovo pouzdano rješenje za suzbijanje nematoda.Velum Prime je sistemicni nematocid s dodatnim fungicidnim ucinkom koji suzbija nematode iz rodova Meloidogyne spp., Heterodera spp., Pratyllenchus spp., Ditylenchus spp. i Radopholus spp. te štiti korijen biljke od...

Biostimulator Superfifty – Primjena u kupusu

Biostimulator Superfifty – Primjena u kupusu

Biostimulator na bazi ekstrakta algi A.Nodosum - Superfifty! Kultura: KupusLokacija: dolina NeretveDoza: 2l/ha Između prve i druge slike je prošlo samo 10 dana !Prije primjene SuperfiftyNakon primjene SuperfiftyZa više informacija, obratite nam se na : Tel: 023 662...

Kupus Mozart F1 – Hazera

Kupus Mozart F1 – Hazera

Mozart F1/ Hazera South-East Europe Sadnja: 10/08Slikano: 10/10 Teška proizvodna godina, kao i svaka prethodna.Pratimo napredak hibrida i pomažemo proizvođačima u svakom koraku. Tel: 023 662 109Email: info@colic.hr

Share This
%d blogeri kao ovaj: