Znate li koje su pogodnosti organskih gnojiva? Primjenom BIO Unimer organskih peletiranih gnojiva s izuzetno visokim sadržajem organske tvari i hranjiva pokrivaju se potrebe kultura, a ujedno zadovoljava interes poljoprivrednika za zaštitom okoliša.

Razvoj poljoprivrede u skladu s prirodom vizija je koju UNIMER ostvaruje odgovornim djelovanjem u svrhu očuvanja ekosustava i ponudom učinkovitih, sigurnih, ekološki prihvatljivih i komercijalno isplativih gnojiva.

UNIMER gnojiva imaju izvrsna kemijsko-fizičko-agronomska svojstva. Savršena kontrola vlažnosti,

zahvaljujući suvremenim sustavima industrijske dehidracije, jamči postojanost svojstava i izvrsno

upravljanje u fazama distribucije i skladištenja.

AVANTAGE linija organsko-mineralnog gnojiva dobivena je reakcijom između visoko humificirane organske matrice i pažljivo odabranih mineralnih komponenti. Ova linija gnojiva odlikuje se visokim sadržajem humificiranog organskog ugljika kako je i naznačeno na deklaraciji. Posebno bi naglasili kako unutar linije gnojiva imamo formulacije koje su posebno patentirane za pojedine nasade.

Organsko-mineralno gnojivo Athena OlivetoMaxi Fertil i Super Azotek N32 posebno je formulirano za nasad masline. Za gnojidbu vinograda preporučuje se korištenje gnojiva PremierQuality light i Unimax.

Iz AVANTAGE linije gnojiva posebnu pažnju želimo dodati gnojivu MAXI FERTIL koji u svojoj formulaciji sadrži veći postotak elementarnog sumpora koji dokazano smanjuje pH tla i vrlo je bitan za sintezu proteina.

Unimer SIAPOR gnojiva odlikuje vrlo visoki sadržaj organskog i humusnog ugljika. Sadržaj ovih tvari je znatno veći nego u bilo kojem tradicionalnom organsko-mineralnom gnojivu čime jamčimo najbolju učinkovitost NPK mineralnih komponenti. Zahvaljujući Unimer inovaciji, SIAPOR organsko-mineralna gnojiva oblika su minipeleta čime je kvaliteta dignuta iznad ostalih tržišnih ponuda. Iz ove linije gnojiva izvojili bi Siapor MIURA S organsko-mineralno gnojivo NPK 12-6-8 sa dodatkom Bora i Željeza te niskim sadržajem klora. Ovo gnojivo odlično je za vegetativan rast maslina, voćaka, starih vinograda i povrća.

Unutar linije Siapor također postoji veći broj gnojiva različitih formulacija pogodnih za nasade vinove loze, maslina, voćaka, ali isto tako i bobičastog voća te povrća.

Organska peletirana gnojiva nude niz pogodnosti:

 
  • zbog svoje formulacije (granule 3-5 mm) optimalno se raspršuju po tlu,
  • hranjiva su brzo dostupna biljci,
  • ravnomjerno otpuštanje i potpunu iskoristivost hranjiva,
  • ne unose nitrate u tlo i ne degradiraju – ne ispiru u humus
  • poboljšavaju mikrobiološka svojstva tla.

Već 7-10 dana nakon gnojenja hranjiva su dostupna korijenu sadnice, a glavna im je karakteristika ravnomjerno otpuštanje hranjiva prema potrebama biljke. Tako ne dolazi do gubitka hranjivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu već ih biljka u potpunosti usvaja.

Gnojiva su dostupna u pakiranjima od 25 kg. Oblik granula pogodan je za aplikaciju rasipačem i deponatorima. BIO UNIMER gnojivo nema neugodan miris jer je termički obrađeno na temperaturi od 70°C.

Colić Trade ekskluzivni je distributer BIO UNIMER gnojiva, a u ponudi možete pronaći liniju gnojiva koja su dozvoljena u ekološkoj poljoprivredi. BIO UNIMER gnojivo ima sve certifikate DNV-GL kuće!!

ARMONY S i BACCHUS S je organsko mineralno NPK gnojivo s visokim sadržajem huminskog i fulvičnog ugljika, uz dodatak magnezija i sumpora. Ima nisu razinu klora. Namijenjeno je uporabi u ekološkoj poljoprivredi. Značajan udio huminske i fulvo kiseline, koji u Armony S gnojivu seže 5 %, a u Bacchus S gnojivu 3,5 %, djeluju kao koloidi koji štite mineralne čestice, snažno potiče sposobnost izmjene kationa, zadržavajući hranjive tvari i čuvajući ih od ispiranja, uz njihovo postupno otpušatanje kada je to biljci potrebno. BACCHUS S je organsko mineralno NPK gnojivo koje sadrži S i Fe. Koristi se u ekološkoj poljoprivredi, u vinogradarstvu, voćarstvu, za uzgoj agruma. Omjer hranjiva zadovoljava potrebe ekološkog vinograda.

SUPERSTALLATICO – poboljšivač tla od goveđeg i konjskog gnoja

Superstallatico povećava agronomsku plodnost uz poboljšanje fiziklanih i bioloških svojstava tla zahvaljujući izvrsnoj kvaliteti organskog ugljika (30% suhe tvari) s vrlo visokim stupnjem humifikacije. Superstallatico ima dugotrajan učinak poboljšanja tla (2-3 godine) zahvaljujući većoj stabilnosti organske matrice s prevladavajućim udjelom huminske kiseline.

MICROSOL FERROMAX- Organsko NP gnojivo s mikrohranjivima

MICROSOL FERROMAX sadržava željezo (10%), sumpor (7,5%) bor i cink s učinkom zakiseljavanja i ozelenjavanja. Zahvaljujući svojstvu stvaranja optimalnih pH uvjeta pospješuje usvajhanje hranjiva. na razini rizosfere, može otključati mnoge hranjive tvari blokirane zbog prekomjerne bazičnosti mnogih poljoprivrednih tala i staviti ih na raspolaganje biljkama.

MICROLIFEpoboljšivač tla od goveđeg i konjskog stajskog gnoja

Dodatkom mikrobne zajednice uz posebne tehnike obrade dobiven je proizvod izvrsnih svojstava kojime se mogu iznimno poboljšati svojstva tla, stvarajući optimalne uvijete za razvoj mikroflore. Mikrobna zajednica sastavljena je od mikroorganizama Trichoderma, Pseudomonas, Bacillus Megaterium i Aspergillus u obliku spora i živih stanica. Djeluje kao bioaktivator plodnosti i povećava prirodnu moć obrane biljke.

ENDURANCE N7 – dušično organsko gnojivo

Mesno i koštano brašno, osim kalcijeva fosfata sadržava i aminokiseline kao što su glicin, prolin, alanin, glutaminska i hidroksipolna kiselina. Krv u smjesi sadržava i željezo koje je iznimno biološki raspoloživo.

Share This
%d blogeri kao ovaj: