YaraMila OLIVO je kompleksno granulirano gnojivo s nitratnim i amonijskim dušikom, fosforom, kalijem, sumporom i borom, u potpunosti dostupno i usvojivo za visoko učinkovitu ishranu maslina.

YaraMila OLIVO je visoko higroskopno gnojivo koji privlači vodu, obloženo patentnim premazom Yare koja sprječava prašinu i zgrušavanje. Kao kompleksno gnojivo sadrži sve nutrijente u jednoj granuli, osiguravajući optimalnu distribuciju hranjiva, uniformnost usjeva, visoke prinose i kvalitetu.

Brzo otapanje i usvajanje hranjivih elemenata omogućuje učinkovitu gnojidbu s dostupnim i usvojivim dušikom, osiguravajući optimalan rast u svakoj fazi biljke. Nitratni i amonijski oblik N omogućuje trenutnu i produženu opskrbu dušikom.

Fosfor u obliku polifosfata sudjeluje u fiziološkim procesima koji zahtjevaju dodatnu energiju, a rezultat je: jači korijenov sustav, bolje pupanje i cvatnja. YaraMila sadrži najveći postotak topivog fosfora u formi koja je potpuno usvojiv od strane biljke, bez gubitaka. Mezoelementi kalcij i sumpor daju veliku prednost u kvalitativnim segmentima, dok sumpor sprječava nedostatke i optimizira apsorpciju drugih nutrijenata, kalcij daje bolju konzistenciju i kvalitetu ploda. Kalij je odlučujući čimbenik u kvaliteti biljke, pogoduje optimalnom sazrijevanju i pomaže u stresnim fazama biljke. Mikronutrienti u YaraMila OLIVO pomažu u dugotrajnijem skladištenju plodova, odnosno period od berbe do prerade može biti duži bez gubitaka na kvaliteti. Bor sprečava deformacije u pupoljcima, te je vrlo bitan u cvatnji i oplodnji.

Karakteristike proizvoda

  • Svi nutrijenti u jednoj granuli
  • Optimalna distribucija i uniformnost
  • Higroskopna granula: laka inkorporacija u tlo
  • Yara prils: bez prašine i zgrušavanja
  • Fosfor u obliku polifosfata – potpuno usvajanje fosfora
  • Sadrži kalcij i bor za bolju oplodnju i kvalitetu ploda

Program ishrane masline:

Share This
%d blogeri kao ovaj: