YaraVita Frutrel

Pakiranje: 1L
Zemlja zna zahvaliti!
Yara VITA Frutrel – EZ gnojivo. Najkompletnije folijarno gnojivo za Vinogradarstvo i Voćarstvo. Sastav NP (CaO, MgO) dodatno obogaćeno s ME borom i cinkom.

Satav Yara VITA Frutrela – N 4,3%, P 15%, CaO 17,5% Mg 6,3%, Zn 2,5%, B 1,3%

Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Zašto Yara VITA folijarno gnojivo? Više od 40 godina iskustva je u Yara VITA paleti. Sirovine su obogaćene za maksimalan učinak i jednostavniju primjenu.

– Proces stvaranja Yara VITA gnojiva uključuje dodavanje posebnih formulacija aktivnim tvarima u ovom slučaju gnojivima kako bi poboljšali i kontrolirali njihovo djelovanje – rezultat je efikasnost proizvoda, sigurnost i jednostavnija primjena.

– Svako Yara VITA folijarno gnojivo uključuje poboljšivač suspenzije, poboljšivač natopljenosti, poboljšivač prijemčivosti, poboljšivač usvajanja kao rezultat toga povećana je kontaktna površina za unos proizvoda, smanjena opasnost od fitotoksičnosti, brže se suši, bolja postojanost u slučaju kiše.

Proizvod se ne ispire kišom sa lista.

Primjena i Dozacija:
Jabuka – Primjeniti u dozi 5,0 – 10 L/ha između pupanja i početka cvatnje te ponoviti kod opadanja latica. Ne primjenjivati unutar mjesec dana do berbe. Preporučena količina vode: 200 L/ha
Trešnja – primijeniti dvije aplikacije u dozi 5,0 – 10 l/ha između pupanja i početkacvatnje. Također, dvije do pet aplikacija u dozi 5,0 – 10 L/ha od stvaranja plodova nadallje u intervalima 7 – 14 dana. Ne primjenjivati unutar mjesec dana do berbe. Preporučena količina vode: 200 – 2000 L/ha
Vinova Loza- primjeniti tri aplikacije u dozi 2,5 – 5,0 L/ha u fazama cvatova, cvjetni pupoljci odovojeni, početak cvatnje i stvaranje/čišćenje bobica. Minimalna preporučena količina vode: 200 L/ha

Vinogradari pravo vrijeme za primjenu frutrela je pred cvatnju, sadrži Bor koji povećava oplodnju, reducira broj nesavršenih cvjetova, ravnomjerni razvoj grozda. Cink koji je važan za sprečavanje osipanja grozda, smanjuje stres od suše i nepovoljnih visokih temperatura. Fosfor koji je ključno hranjivo za razvoj cvjetova i formiranje plodova, folijarni je izrazito važan na tlima s visokim pH. Magnezij neophodan za fotosintetske procese u biljci kao i za ostale najvažnije enzimatske procese.

Za sve ostale informacije stojim na raspolaganju.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Share This
%d blogeri kao ovaj: