YaraVita Brassitrel DF je visoko koncentrirana formulacija koja sadrži uravnoteženu kombinaciju bitnih hranjivih tvari za  usjev. Ima sve značajke suspenzije, ali u jednoj jednostavnoj, suhoj tekućoj formulaciji.

 

Suho – tekuća formulacija daje veću koncentraciju od otopine što znači da je potrebno koristiti manje količine sredstva, zauzimaju manje mjesta za pohanu i ostavljamo manje ambalaže za recikliranje.

Proizvod je posebno formuliran kako bi osigurao maksimalnu sigurnost usjeva. To garantira  da aplikacija neće uzrokovati oštećenje usjeva što može smanjiti njegovu tržišnu vrijednost.

Sirovine koje se koriste u ovom proizvodu čine ga sigurnom za primjenu na usjevu i osiguravaju da ne dođe do pada prinosa.

Kontrolirana veličina čestica lako je dostupna biljkama, čime osiguravamo brzo usvajanje i dugotrajan učinak. Samim time smanjujemo potrebu za ponavljanim aplikacijama te štedimo vrijeme i novac.

Mogućnost miješanja u spremniku olakšava primjenu proizvoda i s drugim sredstvima čime se štedi vrijeme i novac. Važno je naglasiti da online na Tankmixu  imate besplatan pristup informacijama o mogućnostima miješanja više pripravaka.

 
Oblik: Prah Mg       7% S         4%
B         8% Mn       4% Mo      0,3%

Savjeti za primjenu YaraVita Brassitrel DF

KUPUSNJAČE

3-4 kg/ha početkom vegetacije. Paziti da je list dovoljno razvijen kako bi se sredstvo uspješno usvojilo. Ponoviti postupak svakih 10-14 dana sve do mjesec dana prije berbe. Utrošak vode 100-200 l/ha.

ULJANA REPICA

3-4 kg/ha u fazi 4-9 lista te ponovno u fazi intenzivnog porasta stabljike sve do početka cvatnje. Ponoviti za 10-14 dana ako je potrebno. Također, preporučuje se primjena u dozi 3 kg/ha nakon cvatnje. Utrošak vode 500-200 l/ha.

Osim na kupusnjačama i uljanoj repici, preporučuje se primjena i na ostalim kulturama:

MRKVA

Dvije aplikacije u dozi  3 kg/ha kada je usjev visine 15 cm, te ponovno za 14 dana. Utrošak vode 200 l/ha.

TIKVENJAČE

Uzgoj na otvorenom: Dvije aplikacije u dozi 3 kg/ha folijarno u fazi 4-6 listova, te ponovno za 10-14 dana. Utrošak vode 200-500 l/ha.

ČEŠNJAK  

Dvije aplikacije u dozi 3 kg/ha u fazi razvijenih 6 listova. Ponoviti aplikaciju 14 dana kasnije. Utrošak vode: 200 l/ha.

MAHUNARKE

3-4 kg/ha početkom vegetacije. Paziti da je list dovoljno razvijen kako bi se sredstvo uspješno usvojilo. Ponoviti postupak svakih 10-14 dana sve do mjesec dana prije berbe. Utrošak vode 200 l/ha.

LUK

Dvije aplikacije u dozi 3 kg/ha u fazi razvijena 6 lista, te ponoviti aplikaciju 14 dana kasnije. Utrošak vode 200 l/ha.

KRUMPIR

7 dana nakon 100 % nicanja primijeniti 3 kg/ha. Sljedeća aplikacija za 10-14 dana.  Utrošak vode 200 l/ha.

Kako bi pomogla poljoprivrednicima i pravilno ih informirala o hranjivima,  Yara je razvila razne alate i usluge koji pomažu donijeti ispravne odluke vezane uz gnojidbu. Na ovaj način vrate se uložena sredstva.

Ovo su alati koji su dostupni proizvođačima:

CheckIT – za identifikaciju nedostataka hranjiva
TankmixIT – za provjeru kompatibilnosti mješanja s ostalim sredstvima
Yara App za IPAD
Share This
%d blogeri kao ovaj: