Svaka biljka ima različite prehrambene zahtjeve i stoga je neophodan odabir pravog proizvoda.

Da bi zadovoljili zahtjeve tržišta te same poljoprivredne proizvodnje, CHEMIA je razvila i usavršila niz proizvoda unutar linije Nutriland koji su za promjenu u  namijenjenih svakoj situaciji.

CHEMIA S.p.A. je talijanska tvrtka koja se bavi kemikalijama i proizvodnjom pesticida i gnojiva. CHEMIA je osnovana 1962. godine i jedan je od najstarijih brendova u talijanskoj agro-kemijskoj industriji. Tijekom godina je učvrstila svoju poziciju na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Paleta CHEMIA proizvoda nudi najpotpunije rješenje za stalno promjenjive potrebe tržišta. Chemia pod brendom Nutriland također proizvodi i prodaje mikro granulirane, topljive praške i tekuća gnojiva, sredstva za poboljšanje  stanja tla, korektore nedostataka elemenata, biostimulatore za sve poljoprivredne usjeve, uključujući voćnjake, vinovu lozu, agrume, industrijske usjeve, plantaže, povrće i staklenike.

Formulirani proizvodi proizvedeni u tvornici Chemia temelje se na originalnoj recepturi koju je tvrtka razvila vlastitim istraživanjima. U suradnji sa Sveučilištima, istraživačkim institucijama, stručnjacima, partnerskim tvrtkama, ali i krajnjim korisnicima-poljoprivrednicima, usavršili su proizvode koji se mogu primijeniti u svakoj situaciji.

Kvaliteta i okoliš

Chemia nastoji ostvariti ciljeve učinkovitosti u okviru potpune usklađenosti s propisima i zakonima, posebice u području zaštite okoliša i sigurnosti. Kontrola kvalitete ključni je korak u proizvodnom ciklusu i provodi ga interni laboratorij koji provjerava sirovine i gotove proizvode. Stručnjaci tvrtke CHEMIA svjesni su važnosti čistoće sirovina potrebnih za izradu visoko kvalitetnih proizvoda. Analize se provode službenim metodama analize u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonom (specifikacije F.A.O., A.O.A.C., C.I.P.A.C. i regulacija gnojiva).

CHEMIA EZ gnojiva koja hrane, štite i liječe

BOTRIUM – sirovine sadržane u BOTRIUM-u stvaraju povoljne uvjete za normalan rast biljaka u prisutnosti nepovoljnih okolišnih uvjeta kao što je napad Botrytis cinerea (Siva plijesan).

 

EZ gnojivo – mješavina mikroelemenata mangana (Mn) (sulfat) i cinka (Zn) (oksid)

SASTAV:

Vodotopivi mangan (Mn)  . . . . . . . 0,5 %

Cink (Zn) . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   4,5 %

OSOBINE PROIZVODA: BOTRIUM je močivo prašivo čija je smjesa esencijalna za rast i razvoj biljaka.

BOTRIUM je proizvod dobiven pomoću „InNova 135“ tehnologije razvoja koju je razvio Nutriland.

BOTRIUM je obogaćen prirodnim zeolitima koji kompletiraju i optimiziraju utjecaje hranjivih tvari te stimuliraju obrambene mehanizme biljaka tako da mogu neometano rasti, razvijati se i plodonositi u nepovoljnim uvjetima. Sve sirovine sadržane u BOTRIUM-u stvaraju povoljne uvjete za normalan rast biljaka u prisutnosti nepovoljnih okolišnih uvjeta kao što je napad Botrytis cinerea (Siva plijesan).

BOTRIUM se koristi u voćarstvu, povrćarstvu, cvjećarstvu, industrijskom bilju u svim fazama razvoja usjeva kako u zaštićenom prostoru tako i u polju.

DOZACIJA: Botrium se koristi u dozi od 1,5 do 2 kg/ha na hortikulturnim i industrijskim usjevima i 2,00 g/l na povrću i cvijeću.

MIJEŠANJE: BOTRIUM se može miješati sa svim proizvodima koji se inače koriste osim onih koji su alkalne reakcije.

UPOZORENJE: Primijeniti u hladnijem periodu dana, preporučuje se navečer, tako da se temeljito i ravnomjerno nanese na biljke.

Pakiranje: 1 kg

Kemijsko-fizikalna svojstva: pH = 9.0

Slika: Jagode tretirane sredstvom Botrium pokazuju dobru otpornost na pojavu sive plijesni.

BOTTOM Z – sirovine koje su sadržane u BOTTOM Z-u stvaraju uvjete koji idu u prilog normalnom rastu i razvoju usjeva iako je na njemu prisutna gljiva koja uzrokuje pepelnicu.

Elementi koji pomažu biljci da nastavlja s rastom iako je prisutna gljivica koja uzrokuje pepelnicu.

SASTAV:

Mangan topiv u vodi (Mn) ……….. 0,5%

Cink (Zn) ………………………………..4, 5%

FORMULACIJA: Močivo prašivo

KARAKTERISTIKE: BOTTOM Z je  mješavina  mikroelemenata neophodnih za rast i rast razvoj biljke dobiven tehnologijom “InNova 1213”.

BOTTOM Z je obogaćen prirodnim zeolitom koji optimizira nutritivni učinak i stimulira imunološki sustav biljke tako da mogu rasti, razvijati se i proizvoditi čak i u teškim uvjetima. Mikroelementi sadržani u BOTTOM Z-u stvaraju povoljne uvjete za normalan rast usjeva čak i u prisutnosti nepovoljnih uvjeta okoline.

BOTTOM se može koristiti na svim voćnim, biljnim, cvjetnim i industrijskim usjevima u bilo kojoj fazi razvoja, na otvorenom ili zaštićenom prostoru.

Doza:

BOTTOM Z preporučuje se koristiti svakih 10-15 dana u dozi od:

  • 2 kg / ha (200 g/100 L vode) na svim usjevima

MIJEŠANJE: BOTTOM Z moguće je miješati sa svim uobičajenim proizvodima, osim onih s alkalnom reakcijom.

PAKIRANJE:1 KG

CMC PLUS – skupina sirovina stvara povoljne uvjete za normalan rast usjeva čak i u prisutnosti nepovoljnih okolišnih čimbenika.

SASTAV:

Ugljik (C) Organski biološkog podrijetla ……………………………………… 0,2%

Manitol ……………………………………………………………………………… 0,7 g / l

Otopina algi dobivena ekstrakcijom

FORMULACIJA: Topiva tekućina

KARAKTERISTIKE: CMC PLUS je posebno dizajniran za poboljšanje vegetativnog rasta na svim usjevima (potrebno je provesti ispitivanja prije primjene na koštićavim voćnim vrstama i osjetljivim vrstama cvijeća).

CMC PLUS pomaže imunološkom sustavu biljke da brže raste razvija se i plodonosi čak i u teškim uvjetima. Skupina sirovina sadržanih u CMC PLUS stvara povoljne uvjete za normalan rast usjeva čak i u prisutnosti nepovoljnih okolišnih čimbenika te poboljšava vegetativnu snagu biljaka.

CMC PLUS se može koristiti na svim voćnim, biljnim, cvjetnim i industrijskim kulturama u bilo kojoj fazi razvoja i na otvorenom polju i u stakleniku; u konvencionalnoj i organskoj poljoprivredi.

DOZA: CMC PLUS se koristi u dozi od 150-200 g / 100 L vode

Prije korištenja na koštičavom voću, preporučljivo je provesti preliminarna ispitivanja. Nemojte ga koristiti na stablu trešnje.

MIJEŠANJE: Prije miješanja s drugim proizvodima, preporučljivo je napraviti preliminarna ispitivanja. Nemojte miješati s proizvodima na bazi bakra i mineralnim uljima. Nemojte dodavati okvašivače.

Preporučljiva je primjena na suhim biljkama (lisna površina ne smije biti vlažna) te u hladnijem dijelu dana. Sredstvo ravnomjerno rasporedite po površini.

Ne preporučuje se primjena na osjetljivim cvjetnim vrstama. Preporučuje se provesti prethodna ispitivanja.

Slika: Djelovanje na  Cacopsylla piri vidljivo već unutar sat vremena.

Slika: Izvrstan učinka u dozi od 2 g/l vode.

NEMAFERT L -tekući ekstrakt tanina koji ojačava korijen i omogućuje razvoj usjeva unatoč prisustvu nematoda.

SASTAV: Ugljik (C) biološkog podrijetla . . . . . . . . . . . .  20 %

OSOBINE PROIZVODA: NEMAFERT L je specijalno gnojivo koje ojačava korijen te omogućuje razvoj i produktivnost usjeva u prisutnosti nematoda u tlu.

NEMAFERT L poboljšava vitalnost tla i razvoj korijenovog sustava. NEMAFERT L ima veoma kiseo pH i zbog toga  stvara nepovoljan okoliš za nematode. Proizvod se koristi na svim voćkama, povrću, industrijskom bilju, cvijeću te u rasadnicima.

 

NEMAFERT L se može rabiti u konvencionalnoj, integriranoj i ekološkoj poljoprivredi na svim usjevima te ne ostavlja nikakve rezidue niti ima karencu.

DOZACIJA: NEMAFERT L se rabi u dozama od 20 do 30 l/ha.

Prilikom presađivanja (8 do 10 dana prije) i u navodnjavanju najbolji učinak ima ako se primjeni u zadnjem ciklusu navodnjavanja kako ne bi došlo do gubitka sredstva. Za najbolju zaštitu usjeva preporučuje se ponoviti tretman svakih 3 do 4 puta tijekom sezone svakih 15 do 20 dana s obilnom količinom vode.

 

MIJEŠANJE: preporučuje se prije miješanja napraviti test NEMAFERT L sredstva i sredstava koji se primjenjuju. Ne može se miješati sa sredstvima alkalne reakcije. Važno je držati pH otopine oko 3,5 do 4 da bi ona bila stabilna te da bi imala najbolji učinak primijenjenog proizvoda.

Pakiranja: 5 L

Kemijsko-fizikalna svojstva: pH = 3.5

Gustoća na 20 °C = 1.240 kg/l

Slika: Čak i ako se još uvijek vide gale, korijenov sustav se pravilno razvija i biljke napreduju.

NUTRAFID – elementi koji potiču rast i štite biljke u uvjetima prisustva lisnih ušiju.

SASTAV:

Vodotopivi mangan (Mn) . . . . . . . . 1%

Vodotopivi Cink (Zn) . . . . . . . . . . 1 %

 

Osobine proizvoda: NUTRAFID je tekuća mješavina mikroelemenata koji su esencijalni za rast i razvoj biljaka. Proizvod je specijalno dizajniran da preventivno djeluje ili suzbije štete uzrokovane deficijencijom mikroelemenata mangana i cinka u svim usjevima.

NUTRAFID je komplementaran s prirodnim biljnim ekstraktima koji optimiziraju nutritivne efekte. Ujedno stimulira imuni sustav biljaka tako da mogu normalno rasti i razvijati se te proizvoditi plodove iako se nalaze pod teškim utjecajem okoline. Sirovine koje se nalaze u NUTRAFIDU stvaraju povoljne uvjete za normalan rast iako se biljka nalazi u uvjetima koji potiču pojavu lisnih ušiju i ostalih insekata (npr. gusjenica).

NUTRAFID se može koristiti u svim voćnim kulturama, hortikulturi, cvjećarstvu te  industrijskim usjevima u svakoj razvojnoj fazi bilo na otvorenom ili u zaštićenom prostoru. Kako NUTRAFID ne ostavlja nikakve rezidue na tretiranim biljkama, ovaj proizvod se može koristiti u integriranom  i organskom uzgoju.

DOZIRANJE: NUTRAFID se koristi u dozama od 2,5 do 3,0 ml/l vode odnosno u dozi od 1,5 do 2,5 l/ha.

MIJEŠANJE: NUTRAFID se može miješati sa svim sredstvima koja se obično koriste uz iznimku sredstava koja su jake alkalne ili kisele reakcije.

 

UPOZORENJE: Preporučuje se primjena sredstva u hladnijim periodima dana, najbolje navečer. Sredstvo mora biti ravnomjerno i dobro aplicirano te se preporučuje dodavanje okvašivača.

NUTRAFID nije otrovan za ljude, biljke, korisne kukce ili okoliš.

Pakiranje: 1 L.

Kemijsko-fizikalna svojstva: pH = 8.0

Gustoća pri 20 °C = 1.050 kg/l

Slika: Efikasnost Nutrafida-a vidljiva je i kod doze 3 ml/l vode.

Slika: Nakon tretmana Nutrafid-om Aleurocanthus spiniferus je uspješno suzbijena i vrlo lako se uklanja s površine lista.

NUTRAMITE TOP – mješavina sastojaka temeljenih na organskom ugljiku i manitolu koji pomažu obrani biljaka kod napada grinja

SASTAV:

Cink (Zn) vodotopiv . . . . . . . . . . . . . 3 %

Formulacija: Vodotopiva otopina

OSOBINE PROIZVODA: NUTRAMITE je gnojivo temeljeno na cinku s prirodnim ekstraktima specijalno dizajniranim da omoguće biljci da se nosi sa stresovima uzrokovanim od nedostatka mikroelemenata koji obično mogu smanjiti ukupnu proizvodnju. Prirodni ekstrakti sadržani u proizvodu povećavaju rast biljaka, cvatnju i plodonošenje. Veoma je efektivan u borbi protiv najpoznatijih vrsti opasnih grinja kao što su Panonychus ulmi i Tetranychus urticae.

 

NUTRIMITE je organski proizvod koji stimulira imunitet biljke u obrani protiv štetočina.

NUTRAMITE se može upotrebljavati u svim usjevima kako u zaštićenom prostoru tako i na vanjskoj proizvodnji. Pogodan je za integriranu i ekološku proizvodnju jer ne ostavlja rezidue na tretiranim biljkama.

KORIŠTENJE: Proizvod se upotrebljava u dozi od 1 do 1.5 l/ha odnosno u dozi od 2 do 3 ml/l vode. Veoma je važno koristiti NUTRAMITE u početku zaraze. Ako je potrebno tretman se može ponavljati. Za postizanje najboljih rezultata u suzbijanju grinja potrebno je sredstvo dobro rasporediti po površini biljke. Preporučuje se primjena u večernjim satima zbog niže temperature.

NUTRAMITE nije otrovan za ljude, biljke, korisne kukce i okoliš.

MIJEŠANJE: Nije preporučeno miješanje s uljima i proizvodima jake alkalne reakcije.

Pakiranje: 1 L

Kemijsko-fizikalna svojstva: pH = 5.5

Gustoća pri 20 °C = 1.050 kg/l

Slika: Nutramite primjenjen na listu patlidžana uspješno kontrolira razvoj crvenog pauka.

PLASTOP CU – bakrov sulfat i cinkov oksid koji su osnova ovog proizvoda preveniraju napad plamenjače

SASTAV:

Bakar (Cu) . . . . . . . . . . 15 %

Zink (Zn) . . . . . . . . . . 0,5 %

Sirovine: trobazni bakrov sulfat i cinkov oksid

 

KARAKTERISTIKA: PLASTOP CU je kombinacija bakra i smeđih morskih algi u obliku močivog prašiva koji sadrži veliku količinu prirodnih spojeva za rast kao što su vitamini, auksini, giberelini, citokinini, aminokiseline, ugljikohidrate i bakar.

PLASTOP CU se temelji na biljnim ekstraktima koji pogoduju ishrani te zaštiti bilja. Dobro je poznato da su ove supstance ponašaju kao djelotvorni izmjenjivači u biljci koji su sposobni stimulirati obrambene reakcije i aktivirati razvoj prirodnih tvari protiv različitih biotskih i abiotskih nepovoljnih uvjeta.

Tvari sadržane u PLASTOP CU apsorbirane su u inertnom prirodnom supstratu koji osigurava bolje prianjanje na tretiranu površinu. Ovako formuliran, proizvod se ne ispire s površine.

Bakar sadržan u PLASTOP CU obavlja važne fiziološke procese na tretiranim biljaka.

PLASTOP CU se brzo usvaja i transportira unutar biljke gdje potiče biljku na određene akcije.

PLASTOP CU se može koristiti u povrću, voću, cvijeću, industrijskom usjevu.

Koristi se u integriranoj, konvencionalnoj i organskoj poljoprivredi. Najbolje rezultate pokazuje kod primjene svakih 7 do 8 dana.

DOZACIJA: PLASTOP CU se koristi za folijarnu primjenu u dozi od 2 kg/ha

MIJEŠANJE: PLASTOP CU je kompatibilan sa svim proizvodima koji se inače koriste uz iznimku proizvoda jake alkalne reakcije.

UPOZORENJE: Tretmane obaviti u hladnijim periodima dana tako da se temeljito i ravnomjerno nanese proizvod. Preporuka je dodati sintetski ili prirodni zeolit.

Pakiranja: 1 kg

Kemijsko-fizikalna svojstva: pH = 7.5

 

Share This
%d blogeri kao ovaj: